Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!


Kantpressning av ramar för affischer

När vi ser stora reklambilder längsmed vägen eller kanske vid busshållplatsen så tänker vi sällan på att det krävs riktigt slitstarka ramverk för att reklamaffischen ska hänga kvar. Väder och vind sliter ständigt på konstruktionen och bilden som lockar oss att köpa det ena eller det andra hade lätt blåst bort om det inte hade varit för en smart ramkonstruktion. Stora ramar av metall kan tas fram med kantpressning som är en effektiv teknik. Med kantpressningen så får man en perfekt form på ramen. Det kanske inte ens kommer att behövas robotsvetsning och annan efterbearbetning då ramen tillverkas av metaller som aluminium och rostfritt stål.

Kantpressning av stora reklamramar

Stora ramar av metall behöver inte vara tunga men de kan vara otympliga att hantera. Med kantpressning så slipper man jobba för hand. Det är viktigt. Betänk hur stor en ram som ska omsluta en reklamaffisch kan vara. Det kan ju röra sig om flera meter metall som ska vikas till. Metallbitarna är inte bara tunga. De kan också ha kanter som är vassa innan man viker till och får den slutliga formen. För operatören så är det en fördel att jobba med robotar som lyfter och matar in materialet i kantpressen. När ramen väl är redo så är den fortfarande mycket stor och man behöver då fortsatt jobba med smarta lösningar både för leverans och för montering.

Affischer som syns och bevaras

För att en affisch ska synas ordentligt så kan man behöva en ram som inkluderar belysning. Det klarar tyngre konstruktioner som man böjer till. Men det kan inte bli hur tungt som helst. Det är också därför som man använder sig av riktig bra metaller som aluminium. Aluminium är slitstarkt men också lätt. Det klarar den påfrestning som en reklamskylt kan utsättas för utan att slitas ner eller böjas. Om skylten blir böjd så kommer ju inte affischen med reklamen att synas tydligt.

Det är också viktigt med en konstruktion som håller skyddande glas eller plast på plats. Reklamen ska ju inte försvinna bara för att det regnar på skylten. Det kommer den inte att göra då det finns ett skydd som ligger som en hinna över affischen.

När man jobbar med kantpressning så planerar man för allt från lampor till glas-skydd från start. Ramen kommer ju att vara en del av en större konstruktion och det gäller att monteringen blir lätt. Dessutom så måste det vara enkelt att byta ut reklamen som sitter i ramen. Det här kanske man får göra med hjälp av lyftkran men det är fortfarande viktigt att ramen är lätt att hantera och att det aldrig blir farligt att byta ut bilder och budskap.