Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!


Jobba med kantpressning på verkstad

Den som har jobbat inom industrimiljö kan beakta möjligheten att jobba med kantpressning på ett företag som är specialiserat på detta. Det här är ett område där man kan utvecklas en hel del på sikt. Modern plåtbearbetning kräver en hel del men gör det också möjligt att utvecklas på jobbet. Har man ett intresse för programmering så blir det särskilt intressant att jobba med maskinerna och med robotarna som ingår i arbetsprocessen.

Med automatpressning så får man snabba och perfekta resultat. Det kan vara otroligt givande att vara med från start och planera den del som ska produceras. Den som är väldigt självgående och som har ett genuint intresse för metallbearbetning kan få chansen att lära sig mer genom att helt enkelt jobba hands on med tillverkningen.

Vad innebär kantpressning som jobb?

Som kantpressare så bockar man plåt. Det gäller att man jobbar på ett noggrant sätt. Även om datorprogram och avancerade industrimaskiner ser till att pressningen blir korrekt så måste man som operatör vara otroligt kvalitetsmedveten. Med en verkstadsteknisk utbildning i ryggen så bör man klara uppdraget. Det kan vara en fördel att man har jobbat med kantpressning tidigare men inte ett måste. Den som har erfarenhet av bockning, från arbete eller utbildning, bör kunna lära upp sig på plats.

Det måste finnas ett intresse

Precis som med så många andra branscher så måste man ha ett intresse för maskinteknik och metallbearbetning för att lyckas med pressningsjobb. Om intresset finns så kan arbetet bli mycket utvecklande. Det gäller ju att man kommer att trivas på arbetsplatsen under en längre tid. I och med att den moderna tekniken inkluderar en hel del jobb med datorer och programmering så bör man också gilla detta om kantpressningsjobbet ska bli lyckat. Med ett verkligt intresse så kan man nå långt på en mindre verkstad där det finns kunskap och vilja att göra mer.

Ett flexibelt jobb

Jobbet med kantpressning kan bli mycket flexibelt. En del företag fungerar som legotillverkare och tar hand om många olika typer av projekt. Dessutom så kan det vara så att man får ett jobb som innebär att man befinner sig på olika ställen. Då man får jobba på olika verkstäder med kantpressningen så blir det också så att maskiner som används varierar. Med tiden så kan man bli proffs på området och vara med och leda utvecklingen med smarta förslag för effektivisering.

Ju mer man lär sig om tekniken och programmering ju intressantare blir jobbet. Det här är en bransch med stor utvecklingspotential. Ett första jobb som kan anses enkelt blir snart spännande då det går att fördjupa sig. Med tanke på hur kort utbildningen man behöver för att jobba med metallbearbetning kan vara så är det verkligen fantastiskt att se hur mycket den kan ge. Utbildningen fortsätter ju på jobbet i takt med att man lär sig nya maskiner och ny teknik för olika uppdrag.