Från fräsning till robotsvetsning på nolltid

Allting ska gå så snabbt. Ju mer vi förlitar oss på modern teknik ju svårare blir det att acceptera att tillverkning tar längre tid. Om du tillhör de som ibland försöker ångra något du just sagt med control Z på ett slags imaginärt tangentbord så är du inte ensam. Vi vänjer oss vid den enkla världen i datorn och på våra smartphones. Därför så är det inte så förvånande att produktion av avancerade delar och möbler kan ske på kort tid. Från fräsning till robotsvetsning och montering behöver inte innebära mer än en arbetsdag. Täta samarbeten gör att man behåller hög kvalitet trots att det går så snabbt.

Robotsvetsning som är effektiv

När man har tillverkat delar som ska bli till möbler för butiksinredning med fräsning så kan det vara så att man behöver svetsa för att få färdiga produkter. Svetsning är traditionellt sett ett ganska tungt uppdrag. Idag så ser det annorlunda ut. Med robotsvetsning så kan operatören stå en bra bit ifrån det som svetsas. Man behöver inte länge jobba med tunga lyft då roboten klarar dessa.

Robotsvetsningen är otroligt effektiv. Den är programmerad och fungerar på ett exakt vis. Det gör att man inte behöver lägga en massa tid på att göra om. När en produktionslinje består av samma arbetsmoment om och om igen så kommer roboten att klara detta galant. Precis som industrimaskinen som fräser fram delen så rör sig robotsvetsen på samma sätt så många gånger som behövs.

Ytbehandling och montering

När svetsningen är klar så kan det mycket väl vara så att man har en färdig produkt som går att använda som den är. Men då det gäller butiksinredning och delar som ska synas så brukar det vara lämpligt med ytbehandling för skönhetens skull. Det här kan utföras av samma verkstad som fräste och svetsade. Men många gånger så skickar man delen eller produkten vidare till en legooperatör som kan ytbehandla på rätt vis. Efter ytbehandlingen så får man en vacker yta som även klarar av slitage på ett bättre sätt.

Nu kan man fortsätta med montering. Det kan ske direkt i butik eller på annan plats. Om man kan ta hand om fler moment på en och samma verkstad så går det snabbare. Men i regioner som Gnosjöregionen så finns specialisterna alldeles invid varandra. Med moderna maskiner och stor kunskap så ser de till att projekt blir klara snabbt. Kunden märker inte av att delar och produkter behandlas i olika mekaniska verkstäder då detta sker så smidigt.

Planering av projekt

Med planering av varje projekt så får man snabbheten. Då man i god tid vet precis hur det ska fräsas och var samt var robotsvetsning äger rum så slipper man förseningar. Varje delmoment kan utföras som planerat och det ger goda resultat. När allting går så snabbt så spar man ju även tid vilket får betydelse för tillverkare såväl som för slutkund.

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!